Endrar ordlyden i utlysing

Forskingsrådet justerte tidlegare i år innretninga på kravet til stipend for utanlandsopphald for doktorgrads- og postdoktorstipendiatar i samband med innføring av plan for rekruttering til forsking og tidleg karriere.

Benedicte Løseth, Områdedirektør - forskingssystemet og internasjonalisering, Forskingsrådet. 

Intensjonen vår er å styrkje tilknytinga til Noreg, slik at forskartalent frå norske institusjonar får internasjonal erfaring og inngår i internasjonale nettverk.

Khrono hadde 31. oktober eit oppslag som viser at enkelte konsekvensar av denne endringa ikkje er i tråd med intensjonen.

Endringa, slik ho er formulert no, gir ein utilsikta konsekvens for dei som har ei sterk tilknyting til Noreg utan å ha mastergrad eller doktorgrad frå ein norsk institusjon, noko som var tilfelle for seniorforskar Anwesha Dutta ved Chr. Michelsens Institutt.  

Forskingsrådet ønskjer derfor raskt å korrigere dette ved å endre ordlyden i utlysinga til at det er "krav om mastergrad eller doktorgrad frå ein norsk forskingsorganisasjon eller bustad eller arbeid i Noreg i minst 12 månader dei siste sju åra".

Formålet er framleis at utanlandsstipendet er meint for utgåande internasjonal mobilitet frå norske forskingsinstitusjonar.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 3. juni 2024, kl. 05.46 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.